use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Τούρτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι

  • Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Τούρτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι
Ingredients
  • 2 ποτήρια τριμμένη γαλέτα
  • 2 ποτήρια καβουρδισμένο κουκουνάρι (αλεσμένο σε σκόνη)
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 10 ασπράδια αυγών
  • 2 φακελάκια βανιλέτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανιλέτα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 450 γραμμάρια σαντιγί
  • 1 ποτήρι μικρό, χοντροκομμένο κουκουνάρι
  • Λίγο Βιτάμ κλασικό
Execution
  1. Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώστε να φουσκώσουν. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ενώνουμε τα 2 μείγματα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, ενώ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: μπέικινγκ πάουντερ, βανιλέτες και τους καβουρδισμένους σπόρους του κουκουναριού.
  3. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35-40 εκατοστών, μέσα στο οποίο θα αδειάσουμε το μείγμα για την τούρτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι, για να το ψήσουμε για 50-60 λεπτά στους 170°C.
  4. Βράζουμε για 7-8 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Επίσης, χτυπάμρ στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα και, μετά, τα βάζουμε για περίπου 6 λεπτά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να δέσουν. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και, μετά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  6. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσα μέρη, στρώνουμε το ένα φύλλο και το σιροπιάζουμε ελαφρώς, όσο είναι ακόμα ζεστό. Το γεμίζουμε με την κρέμα, απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο, το σιροπιάζουμε και αυτό, και, τέλος, το καλύπτουμε με σαντιγί και το γαρνίρουμε με τους καβουρδισμένους σπόρους από το κουκουνάρι.