Πίτα
Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 μικρό ποτήρι κονιάκ
- 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
- 3 αυγά
- 2 ποτήρια τριμμένη γραβιέρα
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 δόση μπριζέ ζύμη για τάρτα
- Βιτάμ κλασικό για την ταρτιέρα
Execution
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το Βιτάμ και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο.
- Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

