use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο

  • Μερίδες 10
recipe image Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο
Ingredients
  • 1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση μπριζέ ζύμη για τάρτα
  • Βιτάμ κλασικό για την ταρτιέρα
Execution
  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το Βιτάμ και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο.
  2. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.