Στριφογυριστά Μπισκοτάκια
Δες συνταγή για στριφογυριστά μπισκοτάκια με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για στριφογυριστά μπισκοτάκια με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας50 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 20

- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια μαγιά
- 1/4 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια (16 γραμμάρια)
- 150 γραμμάρια σταφίδες
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 8 κουταλιές της σούπας (για να ραντίσουμε τα cookies)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ετοιμάζουμε το προζύμι, αναμειγνύοντας 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τη μαγιά. Βάζουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος και περιμένουμε να φουσκώσει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το προζύμι. Προσθέτουμε σε αυτό το λιωμένο Βιτάμ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και το αλάτι. Ζυμώνουμε, μέχρι να σταματήσει να κολλά στα χέρια μας, και αφήνουμε, ξανά, το μείγμα να φουσκώσει για άλλα 20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και την ανοίγουμε, μέχρι να έχει περίπου 0,5 εκατοστά πάχος. Καλύπτουμε τη ζύμη με μέλι και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και σταφίδες. Τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τον εαυτό της, για να δώστε αυτή τη στριφογυριστή όψη. Κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τα cookies σε λαδόκολλα, αφήνοντας κάποιο χώρο μεταξύ τους, καθώς πρόκειται να φουσκώσουν κι άλλο. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 15 λεπτά.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά.
- Μπορούμε να γυαλίσουμε τα μπισκότα με διάλυμα νερού με ζάχαρη άχνη, σε αναλογίες μισό νερό-μισή ζάχαρη, για να δώσουμε στα μπισκότα μια ακόμα πιο όμορφη όψη.

