use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια

  • Μερίδες 10
recipe image Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια
Ingredients
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 500 ml νερό
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Execution
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλήτα και το αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε, έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με το χυμό της ντομάτας, το νερό και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλήτα με τα κολοκυθάκια και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
  4. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά ,για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 35 λεπτά.