Πίτα
Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια
Μερίδες 10

Ingredients
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
- 100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 500 ml νερό
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- Aλάτι
- Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Execution
- Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλήτα και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε, έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με το χυμό της ντομάτας, το νερό και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
- Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλήτα με τα κολοκυθάκια και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
- Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά ,για να μη φύγει η γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 35 λεπτά.

