Γλυκά και ζαχαρωτά
Σοκολατίνες με αχλάδι
Μερίδες 10

Ingredients
- 130 γραμμάρια κουβερτούρα
- 130 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
- 6 αυγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
- 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια ξύσμα κουβερτούρας
- 2 αυγά χτυπημένα
- 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 3 κουταλιές ρούμι
- 2 αχλάδια
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψάκι 25x35 εκατοστών με μια λαδόκολλα, αλειμμένη με Βιτάμ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Επίσης, χτυπάμε σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και, όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους έναν-έναν και, τέλος, τη λιωμένη σοκολάτα.
- Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα για τις σοκολατίνες με αχλάδι στο ταψάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, επάνω στην οποία ψήθηκε το κέικ, και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες, προτού το κόψουμε σε δύο λωρίδες.
- Για να γεμίσουμε τις σοκολατίνες με αχλάδι, βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το Bιτάμ και το ρούμι, ανακατεύοντας, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφού το μείγμα κρυώσει, απλώνουμε λίγη ποσότητα στις λωρίδες κέικ, βάζουμε επάνω τα αχλάδια - καθαρισμένα και κομμένα - και ξανά σοκολάτα. Τοποθετούμε από πάνω την άλλη λωρίδα κέικ (σαν σάντουιτς) και, τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα γύρω από το κέικ.
- Όταν πήξει η γέμιση, μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό.

