use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Κέικ

Σοκολατένιο κέικ με κόκκινα φρούτα

  • Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Σοκολατένιο κέικ με κόκκινα φρούτα
Ingredients
  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμμάρια παγωμένα κόκκινα μούρα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
Execution
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αλείφουμε με Βιτάμ και στρώνουμε με λαδόκολλα 3 στρογγυλα ταψιά για κέικ (23 εκατοστών).
  2. Ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη. Διαχωρίζουμε τα αυγά, (τον κρόκο από το ασπράδι).
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπόλ, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το Βιτάμ και χτυπάμε ξανά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Κοσκονίζουμε το αλεύρι, το κορν-φλάουερ, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη βανίλια, μέχρι να στερεοποιηθούν και αναμειγνύουμε προσεκτικά με το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος σε μία από τις φόρμες του κέικ.
  7. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα στο δεύτερο ταψί.
  8. Προσθέτουμε τα παγωμένα κόκκινα μούρα στο υπόλοιπο μείγμα και το ρίχνουμε στο τρίτο ταψί.
  9. Τα τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις τα κέικ είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
  11. Για τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, μεχρι να πήξει και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού κρέμα.
  12. Ξεκινάμε με το σοκολατένιο κέικ με τα μούρα και απλώνουμε μια στώση από τη γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω το απλό κέικ, προσθέτουμε ακόμα μία στώση γέμισης και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μούρα. Στην κορυφή βάζουμε το σοκολατένιο κέικ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την υπόλοιπη κρέμα/γέμιση. Γαρνιρουμε με φράουλες και βατόμουρα.