Ζυμαρικά
Σκαλοπίνια σοτέ με ταλιατέλες και μπέικον
Μερίδες 2

Ingredients
- 200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
- 80 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον.
- Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
- Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως.
- Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

