use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Ριζότο με Κολοκυθοανθούς

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κολοκυθοανθούς και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κολοκυθοανθούς και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ριζότο με Κολοκυθοανθούς
  • 400 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή 1 κύβος ζωμού λαχανικών ή 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  1. Καθαρίζουμε καλά τα λουλούδια, αφαιρώντας τους στήμονες στο εσωτερικό τους. Τα πλένουμε και, αν θέλουμε, τα κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές Βιτάμ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.
  3. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να «γυαλίσει» και το σβήνουμε με το κρασί.
  4. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό, προσθέτουμε λίγο ακόμη.
  5. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ρύζι για 18 περίπου λεπτά. Περίπου 5-8 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λουλούδια και το μαϊντανό.
  6. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου, πριν το σερβίρουμε.