Ριζότο με Κολοκυθοανθούς
Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κολοκυθοανθούς και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κολοκυθοανθούς και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
Μερίδες 4

- 400 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
- 1 λίτρο ζεστό νερό ή 1 κύβος ζωμού λαχανικών ή 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
- 30 κολοκυθοανθούς
- 4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 5 κουταλιές Βιτάμ Soft
- Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Καθαρίζουμε καλά τα λουλούδια, αφαιρώντας τους στήμονες στο εσωτερικό τους. Τα πλένουμε και, αν θέλουμε, τα κόβουμε σε λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές Βιτάμ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να «γυαλίσει» και το σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό, προσθέτουμε λίγο ακόμη.
- Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ρύζι για 18 περίπου λεπτά. Περίπου 5-8 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λουλούδια και το μαϊντανό.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου, πριν το σερβίρουμε.

