Κέικ
Πολύχρωμα cupcakes
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Μετά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με το μπέικινγκ πάουντερ. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε μικρά φορμάκια ή καραμελόχαρτα, κατά τα 2/3 μόνο, γιατί φουσκώνουν αρκετά στο φούρνο, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γλασάρουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και, χωρίς να διακόψουμε, προσθέτουμε το σιρόπι πολύ αργά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε το χρώμα που μας αρέσει.

