Ζυμαρικά
Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες
Μερίδες 5

Ingredients
- 182 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 8 μπούτια κοτόπουλου
- 500 γραμμάρια ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 έτοιμος ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 ξυλάκι κανέλας
- 3 κόκκοι μπαχάρι
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γραβιέρα Νάξου
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, καθώς και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, έως ότου μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά, έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
- Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.

