Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας
Δες συνταγή για φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, επίλεξε φυτικό Βιτάμ.
Δες συνταγή για φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, επίλεξε φυτικό Βιτάμ.
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
Μερίδες 4

Ingredients
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρό άσπρο λάχανο (περίπου 500 γραμμάρια)
- 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1250 ml χυμός ντομάτας
- 2 φέτες ψωμί
- 4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
- 4 φιλέτα σολομού (σύνολο 400 γραμμάρια) ή άλλο λευκό ψάρι
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λάχανο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Στο μεταξύ, περνάμε το ψωμί από το μπλέντερ, για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
- Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζουμε το ριζότο και το βάζουμε στην άκρη για 1 λεπτό.
- Μοιράζουμε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα, με το ψάρι στο πλάι.

