Λαχανικά
Peperonata
Μερίδες 6

Ingredients
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 800 ml μηλόξυδο
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Aλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα πλατύ, αλλά βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-40 λεπτά.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

