use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Ελληνική

Παραδοσιακά Σμυρναίικα Κουλουράκια

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για παραδοσιακά Σμυρναίικα κουλουράκια. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για παραδοσιακά Σμυρναίικα κουλουράκια. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 20
recipe image Παραδοσιακά Σμυρναίικα Κουλουράκια
  • 3 1/2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • 14 αυγά
  • 9 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 βανίλιες
  1. Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 12 αυγά και το Βιτάμ και ρίχνουμε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύουμε λίγο με την άκρη των δακτύλων, παίρνοντας λίγο από το αλεύρι, και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε, για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, ώσπου να έχουμε ζύμη ομοιογενή και αφράτη.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας. Διαλύουμε 2 κρόκους σε νερό και αλείφουμε με το διάλυμα του αυγού. Ψήνουμε 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.