use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Αυγό

Ομελέτα χωριάτικη

  • Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες 2
recipe image Ομελέτα χωριάτικη
Ingredients
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι γάλα)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος, φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ποτήρι τυρί φέτα τριμμένο
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 μέτρια πατάτα (κομμένη σε κύβους)
  • 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 Κλασικός Κύβος Μυρωδικών Knorr
Execution
  1. Σοτάρουμε, σε αντικολλητικό σκεύος, την πατάτα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.
  2. Μόλις σοταριστεί ελαφρά, ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ετοιμάζουμε τα αυγά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά, ελαφρώς, και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.
  4. Στο αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και τον κύβo μυρωδικών, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθεί ο κύβoς.
  5. Προσθέτουμε στο σκεύος το μείγμα των αυγών με τη φέτα και σκεπάζουμε το σκεύος.
  6. Ψήνουμε τη χωριάτικη ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την αφήνουμε να σιγοψηθεί και από αυτή την πλευρά, μέχρι να κάνει κρούστα.