Μουστοκούλουρα
Δες συνταγή για μουστοκούλουρα με Βιτάμ. Εύκολες, πεντανόστιμες παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για μουστοκούλουρα με Βιτάμ. Εύκολες, πεντανόστιμες παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας30 λεπτά
Μερίδες 20

- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
- 200 γραμμάρια πετιμέζι
- 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 220 γραμμάρια χυμός από φρέσκο πορτοκάλι
- 80 γραμμάρια κονιάκ
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
- 1500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ.
- Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε, κατά διαστήματα, το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Όταν η ζύμη είναι σφιχτή, αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

