Τυρί
Λαμπρόπιτες
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 20

Υλικά για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 45 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1-2 ασπράδια αυγών
Υλικά για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια, ή ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
- 1-2 κρόκοι αυγού
- 40 γραμμάρια αλεύρι, προαιρετικά
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
- Ροδόνερο
Execution
- Ανακατεύουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και το αλεύρι και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και όσο ασπράδι χρειάζεται, για να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, λιώνοντας προσεχτικά το ανθότυρο με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και δουλεύουμε το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη μισή ζύμη.
- Κόβουμε δίσκους στο μέγεθος φλιτζανιού του τσαγιού και βάζουμε ένα μπαλάκι γέμιση σε μέγεθος μικρού καρυδιού, στο κέντρο κάθε δίσκου. Πιέζουμε λίγο από πάνω να απλωθεί, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό ζύμη περιμετρικά.
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και γυρίζουμε προς τα μέσα τη ζύμη, για να σχηματίσουμε ένα στεφανάκι ή ένα τρίγωνο από διπλή ζύμη, γύρω από τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.
- Ψήνουμε για 20’ και βγάζουμε τα πιτάκια, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

