Πίτα        
    
Κρεατόπιτα με μυζήθρα Κρήτης
Μερίδες 10
Ingredients
- 3/4 ποτήρι νερό
 - 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
 - 1 κουταλάκι αλάτι
 - 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
 - 1/2 μικρό ποτήρι ρακί
 - 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο χρειαστεί, για να γίνει μια ελαστική ζύμη και να ανοίγει εύκολα σε φύλλο)
 - 1 κιλό ψητό ή βρασμένο αρνί ή κατσίκι
 - 1 κιλό γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
 - 3 κουταλιές στάκα
 - 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
 - 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο
 - 2 αυγά
 - Αλάτι
 - Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
 - Λευκό σουσάμι
 - 1 αυγό χτυπημένο
 - Βιτάμ Culinesse (για το ταψί)
 
Execution
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο, ανακατεύοντας τα υλικά και ζυμώνοντας καλά με τα χέρια μας. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
 - Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
 - Στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο σε ταψί, αλειμμένο με Βιτάμ Culinesse.
 - Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
 - Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με τη μυζήθρα, τη στάκα, το Βιτάμ Culinesse και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
 - Απλώνουμε σε μία στρώση το μισό μείγμα της μυζήθρας, από πάνω το ψιλοκομμένο αρνί και, τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της μυζήθρας.
 - Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του που περισσεύουν προς τα μέσα.
 - Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο Βιτάμ Culinesse και ένα αυγό χτυπημένο, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα τη ζύμη, για να μην ανοίξει, και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
 - Ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά η πίτα.
 
    
    



