Κρέας
Κοτόπουλο κρασάτο
Μερίδες 4

Ingredients
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
- 1 1/2 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο περίπου
- 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
- 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
- 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, τις οποίες θα αλευρώσουμε και θα ροδίσουμε με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
- Mετά, περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ, ανάβουμε ένα σπίρτο και το πλησιάζουμε στο κονιάκ (με προσοχή): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστο.

