use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Λαχανικά

Χειροποίητες ανοιξιάτικες φλογέρες με λαχανικά

  • Μερίδες 10
recipe image Χειροποίητες ανοιξιάτικες φλογέρες με λαχανικά
Ingredients
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο
  • 500 γραμμάρια άσπρο λάχανο τριμμένο
  • 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος τους)
  • 1 ματσάκι φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρι
  • 20 γραμμάρια σουσάμι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3-4 ισομερείς, μακρόστενες λωρίδες (10-15 εκατοστά η κάθε μία).
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Βιτάμ σε ένα σκεύος μαζί με τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ.
  3. Στον πάγκο μας τοποθετούμε 1 μακρόστενη λωρίδα από το φύλλο κρούστας και αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ. Τοποθετούμε ακόμα μία λωρίδα, επάνω στο πρώτο φύλλο, και βάζουμε 1 1/2 κουταλιές της σούπας από τα λαχανικά.
  4. Διπλώνουμε τις δύο ακριανές πλευρές προς τη γέμιση και ρολάρουμε, μέχρι να γίνει φλογέρα.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί, αλειμμένο με Βιτάμ.
  7. Τέλος, αλείφουμε με το πινέλο τη «ράχη» από τις φλογέρες με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.