Κέικ με Grapefruit (Γκρέιπφρουτ) και Παπαρουνόσπορο
Δες συνταγή για κέικ με grapefruit (γρέιπφρουτ), παπαρουνόσπορο και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για κέικ με grapefruit (γρέιπφρουτ), παπαρουνόσπορο και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Χρ. προετοιμασίας45 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 10

Για το σιρόπι
- 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια χυμός grapefruit
Για το γλάσο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 αυγά
- 300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 γκρέιπφρουτ
- Αλάτι
- 30 γραμμάρια παπαρουνόσπορος
- Για το κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 1 ώρα.
- Για το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Για το γλάσο, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με χλιαρό σιρόπι. Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, πριν ρίξουμε το γλάσο και σερβίρουμε.

