Θαλασσινά
Καλαμάρια γεμιστά
Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες 6

Ingredients
- 250 γραμμάρια χοντροκομμένες γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
- 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
- 250 γραμμάρια μύδια
- 1/2 μικρό ποτήρι ούζο
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1/2 κιλό ρύζι Μπονέτ ή Καρολίνα
- 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Execution
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα, τα ξεπλένουμε και τα δύο - τα μεν πλοκάμια τα ψιλοκόβουμε, τις δε κουκούλες τις φυλάμε για να τις γεμίσουμε.
- Καίμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, μαραίνουμε εκεί το κρεμμύδι και, μετά, προσθέτουμε τις χοντροκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν 5-10 λεπτά, σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό, το ρύζι και λίγο νερό και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν όλα μαζί.
- Με αυτή τη γέμιση, θα γεμίσουμε τις κουκούλες των καλαμαριών, τις οποίες θα βάλουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και θα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
- Mπορούμε να σερβίρουμε τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, ως πρώτο πιάτο.

