use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Θαλασσινά

Καλαμάρια γεμιστά

  • Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Καλαμάρια γεμιστά
Ingredients
  • 250 γραμμάρια χοντροκομμένες γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
  • 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 250 γραμμάρια μύδια
  • 1/2 μικρό ποτήρι ούζο
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1/2 κιλό ρύζι Μπονέτ ή Καρολίνα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Execution
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα, τα ξεπλένουμε και τα δύο - τα μεν πλοκάμια τα ψιλοκόβουμε, τις δε κουκούλες τις φυλάμε για να τις γεμίσουμε.
  2. Καίμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, μαραίνουμε εκεί το κρεμμύδι και, μετά, προσθέτουμε τις χοντροκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα αφήνουμε να σοταριστούν 5-10 λεπτά, σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό, το ρύζι και λίγο νερό και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν όλα μαζί.
  4. Με αυτή τη γέμιση, θα γεμίσουμε τις κουκούλες των καλαμαριών, τις οποίες θα βάλουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και θα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
  5. Mπορούμε να σερβίρουμε τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, ως πρώτο πιάτο.