Γλυκά και ζαχαρωτά
Γαλατόπιτα
Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 6 φύλλα κρούστας
- 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 2 λίτρα χλιαρό φρέσκο γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 μεγάλα αυγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Execution
- Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160-170°C.
- Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά, έως ότου ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί, διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν επάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
- Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε, κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

