use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Γαλατόπιτα

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Γαλατόπιτα
Ingredients
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 λίτρα χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Execution
  1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160-170°C.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά, έως ότου ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί, διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν επάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε, κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.