use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Αχλαδόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας

  • Μερίδες 10
recipe image Αχλαδόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
Ingredients
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 3 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Execution
  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ.
  2. Αφού λιώσει, προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα καλά βιταμωμένο μέτριο ταψάκι στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βιταμώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
  5. Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα επάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βιταμώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο Βιτάμ.
  6. Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.