Γλυκά και ζαχαρωτά
Αχλαδόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 3 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) κονιάκ
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Execution
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ.
- Αφού λιώσει, προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα καλά βιταμωμένο μέτριο ταψάκι στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βιταμώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
- Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα επάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βιταμώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο Βιτάμ.
- Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

