Τρουφάκια καρύδας

Υλικά
  • 400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 120 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
  • Τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπεν μαρί το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη σοκολάτα.
  2. Αφήνουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα τoυ λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγο να σφίξει.
  6. Παίρνουμε, με ένα κουτάλι, κομματάκια στο μεγέθους ενός καρυδιού και τα πλάθουμε σε τρουφάκια.
  7. Απλώνουμε σε φαρδύ πιάτο μπόλικη ινδική καρύδα και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια μας, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  8. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
2018-07-25T12:41:57+00:00