Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι

Υλικά
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλινο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 600 γραμμάρια Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα σε νερό με αρκετό αλάτι. Μετά, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  2. Επίσης, κόβουμε το κρέας σε ισομεγέθεις μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse, ώστε να πάρει ρόδινο χρώμα.
  3. Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο Bιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, πρόοσθέτουμε το ροδοκόκκινο κρέας με τους χυμούς του, το Pumaro, το καρότο, το σέλινο, τη δάφνη, το σπιτικό ζωμό, το πιπέρι και το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 1,5-2 ώρες, για να μαλακώσει το κρέας.
  4. Βάζουμε το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα και περνάμε τη σάλτσα του από το μπλέντερ, πριν τη βάλουμε μαζί με το κρέας.
  5. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας: από τη μια μεριά τις μελιτζάνες και από την άλλη το μοσχάρι.
  6. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες ραγού με μαϊντανό και άφησε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
2018-07-25T13:24:17+00:00