Δροσερή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκό τριαντάφυλλο

Υλικά
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (χτυπημένο στο χέρι)
  • 3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 200 γραμμάρια φασόλια ξερά (για το ψήσιμο)
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 90 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 180 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα φασόλια) σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  2. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού και, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, τού δίνουμε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε την καρδιά σε αλειμμένο με Βιτάμ ταψί. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ένα μικρό κορδόνι 1 1/2 εκατοστών και το τοποθετούμε στην περίμετρο της καρδιάς, πατώντας το καλά.
  3. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της καρδιάς με ένα πιρούνι, ρίχνουμε επάνω τα φασόλια, για να μη φουσκώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10 λεπτά. Μόλις η ζύμη ροδίσει και γίνει τραγανή, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το 1/4 από το γλυκό τριαντάφυλλο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στην κρύα τάρτα και, από επάνω, μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο.
  5. Τοποθετούμε την καρδιά στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.
2018-07-10T09:35:45+00:00