Burger μανιταριού με κρεμώδη σάλτσα και γλάσο ντομάτας

Υλικά

Για τα burger μανιταριών

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γραμμάρια βρώμη
  • 70 γραμμάρια φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 αυγά

Για το ψήσιμο των burger

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Για το γλάσο ντομάτας
  • 150 γραμμάρια ντομάτα, χοντροκομμένη
  • 50 γραμμάρια νερό
  • 50 γραμμάρια ξίδι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρεμώδη σάλτσα

  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το στήσιμο

  • Ψωμάκια μπριός
  • Φύλλα ρόκας
  • Ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • Πατάτες τηγανητές σε στικς
Εκτέλεση
  1. Για τα burger μανιταριών, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο χέρι ή με τη βοήθεια ενός πολυκοπτικού και τα σοτάρουμε με το Βιτάμ κλασικό σε πολύ δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το μπέργκερ και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
  2. Για το ψήσιμο των burger, σοτάρουμε τα μπιφτέκια μανιταριών με το Βιτάμ κλασικό για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, λίγο πριν σερβίρουμε.
  3. Για το γλάσο ντομάτας, βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει πολύ καλά το γλάσο.
  4. Για την κρεμώδη σάλτσα, σοτάρουμε τα μανιτάρια με Βιτάμ κλασικό για 5 περίπου λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τη Βιτάμ Cremefine. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  5. Για το στήσιμο, κόβουμε το ψωμάκι στη μέση και αλείφουμε τη βάση με το γλάσο ντομάτας. Προσθέτουμε εναλλάξ φύλλα ρόκας, φέτες ντομάτας, το μπιφτέκι μανιταριών και καλύπτουμε με την κρεμώδη σάλτσα και τα στικς πατάτας.

 

By | 2019-11-20T10:17:21+00:00 November 11th, 2019|Comments Off on Burger μανιταριού με κρεμώδη σάλτσα και γλάσο ντομάτας

About the Author: