Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Brownies με πορτοκάλι και αμύγδαλα
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
180 γραμμάρια Βιτάμ soft
Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
150 γραμμάρια λευκή πολύ ψιλή ζάχαρη
30 γραμμάρια σκόνη κακάο
45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Execution
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκατοστών με λαδόκολλα. Βάζουμε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ, επάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, για να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25 λεπτά. Ελέγχουμε με πιρούνι αν έχει ψηθεί. Τα brownies πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη, αλλά όχι ωμά. Aν χρειάζεται, τα ξαναβάζουμε για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί, πριν τα βγάλουμε και τα κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.