Brownies με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Υλικά
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150 γραμμάρια λευκή πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκατοστών με λαδόκολλα. Βάζουμε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ, επάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).
  2. Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, για να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25 λεπτά. Ελέγχουμε με πιρούνι αν έχει ψηθεί. Τα brownies πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη, αλλά όχι ωμά. Aν χρειάζεται, τα ξαναβάζουμε για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί, πριν τα βγάλουμε και τα κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
2018-06-12T14:11:56+00:00