use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ανάποδη Μηλόπιτα-Κέικ

Δες συνταγή για λαχταριστή αφράτη ανάποδη μηλόπιτα-κέικ με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 2 ώρες 25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Ανάποδη μηλόπιτα κέικ

Υλικά

Υλικά για τον πουρέ μήλου (apple sauce)
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Υλικά για το κέικ
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 95 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για τη φόρμα
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 50 γραμμάρια μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 2 μήλα

      Εκτέλεση

      1. Για την προετοιμασία του πουρέ μήλου: μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμη και 2 ημέρες νωρίτερα. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε μήλο σε 6 φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 165°C. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, τα πολτοποιούμε μαζί με την κανέλα στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αφήνουμε το Βιτάμ Soft να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
      2. Για την προετοιμασία των μήλων και της φόρμας: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και, όσο μήλο περισσέψει, το κόβουμε σε κύβακια.
      3. Χρησιμοποιούμε μια φόρμα αντικολλητική, κατάλληλη για κέικ μετρίου μεγέθους (μακρόστενη, στρογγυλή ή ταψί αντικολλητικό). Αλείφουμε τον πάτο της φόρμας με το Βιτάμ, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, καλύπτουμε με τις φέτες του μήλου, και όπου υπάρχουν κενά, προσθέτουμε τα κυβάκια, μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
      4. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το κέικ. Σε ενα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το Βιτάμ και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματαμε το χτύπημα, προσθέτουμε τον πουρέ μήλου και, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε, σταδιακά, το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε το μπέικινγκ πάουντερ με το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
      5. Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 175°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει περίπου 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.