use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού

Δες συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκαλιού με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές και νέες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες8
recipe image Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού

Υλικά

Υλικά για γαρνιτούρα
  • Κομμάτια & φλούδες πορτοκαλιού γλασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 100 ml γάλα
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 φακελάκι βανιλέτα

      Εκτέλεση

      1. Ρίχνουμε στην κουζινομηχανή μας λίγο παραπάνω από 1 Βιτάμ κομμένο σε κύβους. Τη βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα για να αρχίσει να αφρατεύει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
      2. Δυναμώνουμε την κουζινομηχανή για λίγα λεπτά, ώσπου ζάχαρη και -Βιτάμ να αφρατέψουν.
      3. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά στον κάδο και αυξάνουμε την ταχύτητα. Προσθέτουμε πρώτα το ξύσμα του πορτοκαλιού και μετά το χυμό του.
      4. Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα, μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανιλέτα.
      5. «Βιταμώνουμε» τη φόρμα μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την ανακινούμε πολύ καλά. Στρώνουμε στη φόρμα τη ζύμη του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για περίπου 50 λεπτά.
      6. Μόλις κρυώσει το κέικ μας, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, με ένα κόσκινο και το γαρνίρουμε με κομματάκια, καθώς και με μια ολόκληρη φέτα από το γλασαρισμένο πορτοκάλι.