Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού
Δες συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκαλιού με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές και νέες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες8
Υλικά
Υλικά για γαρνιτούρα
- Κομμάτια & φλούδες πορτοκαλιού γλασέ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
- 100 ml γάλα
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 φακελάκι βανιλέτα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στην κουζινομηχανή μας λίγο παραπάνω από 1 Βιτάμ κομμένο σε κύβους. Τη βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα για να αρχίσει να αφρατεύει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
- Δυναμώνουμε την κουζινομηχανή για λίγα λεπτά, ώσπου ζάχαρη και -Βιτάμ να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά στον κάδο και αυξάνουμε την ταχύτητα. Προσθέτουμε πρώτα το ξύσμα του πορτοκαλιού και μετά το χυμό του.
- Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα, μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανιλέτα.
- «Βιταμώνουμε» τη φόρμα μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την ανακινούμε πολύ καλά. Στρώνουμε στη φόρμα τη ζύμη του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για περίπου 50 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει το κέικ μας, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, με ένα κόσκινο και το γαρνίρουμε με κομματάκια, καθώς και με μια ολόκληρη φέτα από το γλασαρισμένο πορτοκάλι.