Κοτόπουλο pestο με μανιτάρια και παπαρδέλες
Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες4

Υλικά
- 400 γραμμάρια παπαρδέλες (ή ζυμαρικά της προτίμησής μας)
- 250 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
- 2 κολοκυθάκια
- 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
- 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
- 8 κουταλιές της σούπας πέστο Genovese
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το grill.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, και στραγγίζουμε.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια σε 6 μεγάλες φέτες και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Αλείφουμε τα κολοκυθάκια με λίγο Βιτάμ Culinesse. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το pesto, 1 κουταλιά κάπαρη και 50 ml ζεστό νερό.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα κολοκύθια στο πλάι. Πασπαλίζουμε το πιάτο με την υπόλοιπη κάπαρη.