use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ζέμπρα Κέικ (Zebra Cake)

Δες συνταγή για zebra cake (ζέμπρα κέικ) με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Zebra cake

Υλικά

  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 2 κουταλιές της σούπας)
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια

      Εκτέλεση

      1. Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
      2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ.
      3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, την πορτοκαλάδα και το λιωμένο Βιτάμ, εναλλάξ.
      4. Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.
      5. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά.
      6. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα, εναλλάξ, σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας (διαμέτρου 22 εκατοστών), έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160°C.