Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Τραγανά κρουασάν με μαρμελάδα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
200 γραμμάρια ζάχαρη
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Σκληρή μαρμελάδα
Χοντρή ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Execution
Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και τα χτυπημένα αυγά (αφήνουμε λίγο στην άκρη, για να αλείψουμε τα κρουασάν μας). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο τραπέζι και ζυμώνουμε γρήγορα, για να αποκτήσουμε μια ομαλή μάζα. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετούμε την κρύα ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε, έτσι ώστε η ζύμη να έχει πάχος 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε τετράγωνα με πλευρά των 7-8 εκατοστών.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκληρή μαρμελάδα σε κάθε τετράγωνο της ζύμης (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κουταλιά του γλυκού τυρί cottage ή ένα φρούτο, αντί για μαρμελάδα).
Διπλώνουμε τις πλευρές της ζύμης με μαρμελάδα διαγώνια και κολλάμε τις πλευρές τους απαλά. Τοποθετούμε τα έτοιμα κρουασάν σε ένα επίπεδο δίσκο, αλειμμένο με Βιτάμ.
Αλείφουμε το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό στα κρουασάν και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180°C.