Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτες με αχλάδι και καραμέλα

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Τάρτες με αχλάδι και καραμέλα

Υλικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 4 μικρά ώριμα αχλάδια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια σπασμένα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε το Βιτάμ σε ένα τηγάνι, μέχρι να λιώσει και, στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι. Αλείφουμε 4 ατομικές φόρμες κέικ με λίγο από το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας δίπλα-δίπλα σε μία επιφάνεια εργασίας. Αλείφουμε τα φύλλα με λίγο λιωμένο Βιτάμ, έτσι ώστε να «τσαλακώνει» κάθε φύλλο και να χωράει στις φορμίτσες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στα τέσσερα. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανοίγουμε πάλι το μάτι να ζεσταθεί το Βιτάμ, και  προσθέτουμε τα αχλάδια να τηγανιστούν για 5 λεπτά. Βγάζουμε τα αχλάδια από το κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ και τη ζάχαρη με το Βιτάμ στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει καραμέλα.
  5. Ξεφορμάρουμε τη βάση των ταρτών και τις τοποθετούμε σε μικρά πιάτα. Γεμίζουμε τις τάρτες με αχλάδι, τις περιχύνουμε με καραμέλα και τις πασπαλίζουμε με καρύδια. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.