use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά

  • Μερίδες 10
recipe image Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά
Ingredients
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια τυρί μανούρι
  • 100 γραμμάρια τυρί ξινομυζήθρα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό φρέσκα σύκα καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 φρέσκα σύκα φρέσκα ή ξερά (για τη διακόσμηση)
  • 80 ml κονιάκ
Execution
  1. Δουλεύουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης Βιτάμ με μια σπάτουλα (ή με τα χέρια μας) έως ότου μαλακώσει. Αφήνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε όλο το Βιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα, έως ότου ομογενοποιηθεί.
  5. Απλώνουμε την κρέμα των τυριών επάνω στο ψημένο μπισκότο, προσέχοντας να έχει κρυώσει αρκετά, για να μη λιώσει η κρέμα.
  6. Στη συνέχεια, βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε, ελαφρώς, το ανακάτεμα, έως ότου ρευστοποιηθούν.
  7. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, διακοσμούμε με τα ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  8. *Μπορείτε να το σερβίρετε και σε ποτήρι.