use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτα με καραμελωμένη μπανάνα και σοκολάτα

  • Μερίδες10
recipe image Τάρτα με καραμελωμένη μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά

Ingredients
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (παγωμένο)
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα του ταψιού)
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 20 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) ρούμι
  • 4 μπανάνες
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • Χυμός πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
  • Λιωμένο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα της ταρτιέρας)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακκουβίτσα.
      2. Ρίχνουμε το Βιτάμ κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη με υφή που μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. (Αν δυσκολευόμαστε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό.)
      3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο, και, όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη, την ανοίγουμε σε φύλλο με το χοντρό πλάστη.
      4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, ξεκολλάμε τη μια πλευρά της μεμβράνης και, αφήνοντας την πάνω πλευρά της μεβράνης, την απλώνουμε στην ταρτιέρα. (Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και, με τα δάχτυλά μας, την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τειχώματα.)
      5. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια, πριν απλώσουμε πάνω στη ζύμη την γέμιση.
      6. Αλείφουμε με Βιτάμ μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα.
      7. Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι και γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια ή ρεβύθια.
      8. Ψήνουμε τη ζύμη σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.
      9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και, μόλις κάψει, βάζουμε τις μπανάνες ολόκληρες.
      10. Σοτάρουμε κι από τις δυό πλευρές, μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες, σβήνουμε με το ρούμι και το πορτοκάλι και, μόλις εξατμιστούν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά.
      11. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σως, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
      12. Στρώνουμε τις μπανάνες επάνω στη ζύμη και περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας.