Σταφιδοκούλουρα
Χρόνος ΜαγειρέματοςNA
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 20

Υλικά
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
- 1 αυγό
- 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.
- Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και, μετά, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, και, μόλις απορροφηθεί, βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τις σταφίδες, καλά στραγγισμένες, και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα πλάθουμε σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψουμε τα χέρια μας με λάδι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψιά, αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο). Μετά, τα αλείφουμε με τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό, και αφήνουμε για 5 λεπτά, για να δημιουργηθεί κρούστα.
- Τέλος, ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.