Σουτζουκάκια με ελιές
Χρόνος ΜαγειρέματοςNA
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 5

Υλικά
- 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 2 μεγάλες φρυγανιές
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρώς
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- Αλεσμένο κύμινο
- 1 ποτήρι μικρό πράσινες ελιές
- ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, τις φρυγανιές, μουσκεμένες με το κρασί και με λίγο νερό, το αυγό, λίγο πιπέρι και κύμινο, δουλεύοντας το μείγμα για να γίνει ομοιογενές.
- Αφήνουμε για λίγο τον κιμά στο ψυγείο και, μετά, πλάθουμε με αυτόν σουτζουκάκια με τα χέρια, που έχουμε βρέξει σε λίγο κρασί.
- Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια με το Βιτάμ Culinesse, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα φυλάμε εκεί ζεστά.
- Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.
- Τέλος, βάζουμε τα σουτζουκάκια να βράσουν μαζί με τις ελιές στη σάλτσα για 5 λεπτά.