use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σούπα κρέμα πατάτας με λάδι σχοινόπρασου

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Μερίδες6
recipe image Σούπα κρέμα πατάτας με λάδι σχοινόπρασου

Υλικά

Για τη σούπα
  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 3 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το λάδι σχοινόπρασου
  • 50 γραμμάρια σχοινόπρασο
  • 100 ml ελαιόλαδο

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Για τη σούπα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε τα 50 γραμμάρια από το Βιτάμ κλασικό και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το πράσο, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δίνουμε μια βράση ακόμα. Αποσύρουμε ξανά από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύοντας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
      2. Για το λάδι σχοινόπρασου, ζεματίζουμε το σχοινόπρασο σε αλατισμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Το στεγνώνουμε πολύ καλά και το πολτοποιούμε μαζί με το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να σουρώσει σε μια σίτα ή ένα τουλπάνι χωρίς να το πιέζουμε.
      3. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.