Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοκολατένιες μπάρες καρύδας

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 10
recipe image Σοκολατένιες μπάρες καρύδας

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια ινδοκάρυδο, τριμμένη
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το Βιτάμ κλασικό και την κρέμα γάλακτος, και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί διαστάσεων 20x30 cm, απλώνουμε το μίγμα σε πάχος 2,5 cm και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σφίξει.
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομμάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
  5. Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και, στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει η σοκολάτα.