Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σοκολατένια muffins με κεράσια
Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
Μερίδες8
Υλικά
Ingredients
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπάρα σοκολάτας (100 γραμμάρια)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
125 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
300 γραμμάρια φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
Execution
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα με το μισό του γάλακτος και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο Βιτάμ με τη σοκολάτα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το πυκνό μείγμα, με ένα κουτάλι της σούπας, στις χάρτινες φόρμες για τα muffin, στα 2/3 του ύψους τους.
Βάζουμε 3-4 κεράσια σε κάθε φόρμα με τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200°C.