Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοκολατένια muffins με κεράσια

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Σοκολατένια muffins με κεράσια

Υλικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπάρα σοκολάτας (100 γραμμάρια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γραμμάρια φρέσκα κεράσια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
  2. Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα με το μισό του γάλακτος και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο Βιτάμ με τη σοκολάτα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
  5. Τοποθετούμε το πυκνό μείγμα, με ένα κουτάλι της σούπας, στις χάρτινες φόρμες για τα muffin, στα 2/3 του ύψους τους.
  6. Βάζουμε 3-4 κεράσια σε κάθε φόρμα με τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200°C.