Κέικ
Σοκολατένια muffins με κεράσια
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Μερίδες 8

Ingredients
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπάρα σοκολάτας (100 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γραμμάρια φρέσκα κεράσια
Execution
- Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
- Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα με το μισό του γάλακτος και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα.
- Προσθέτουμε το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο Βιτάμ με τη σοκολάτα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το πυκνό μείγμα, με ένα κουτάλι της σούπας, στις χάρτινες φόρμες για τα muffin, στα 2/3 του ύψους τους.
- Βάζουμε 3-4 κεράσια σε κάθε φόρμα με τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200°C.

