Ριζότο
Ριζότο με καβουρδισμένο φιδέ, ξηρούς καρπούς και ρόδι
Μερίδες 4

Ingredients
- 400 γραμμάρια άσπρο ρύζι μπασμάτι
- 150 γραμμάρια φιδές (σπασμένος με τα χέρια)
- 160 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 700 ml έτοιμος ζωμός κοτόπουλου (700 ml νερό και 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλο)
- 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
- 1/2 ρόδι
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σε ένα βαθύ σκεύος θερμαίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το σπασμένο φιδέ, έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλατοπίπερο και, κατόπιν, συμπληρώνουμε με το ρύζι, τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, έως ότου βράσει το ριζότο.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου με 1 κουταλιά του γλυκού Βιτάμ Culinesse, έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα.
- Στη συνέχεια, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ριζότο σε φόρμα, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τους φρέσκους σπόρους από το ρόδι.
- Το σερβίρουμε ζεστό.

