Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Ριζότο με καβουρδισμένο φιδέ, ξηρούς καρπούς και ρόδι
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
400 γραμμάρια άσπρο ρύζι μπασμάτι
150 γραμμάρια φιδές (σπασμένος με τα χέρια)
160 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
700 ml έτοιμος ζωμός κοτόπουλου (700 ml νερό και 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλο)
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
1/2 ρόδι
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα βαθύ σκεύος θερμαίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το σπασμένο φιδέ, έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλατοπίπερο και, κατόπιν, συμπληρώνουμε με το ρύζι, τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, έως ότου βράσει το ριζότο.
Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου με 1 κουταλιά του γλυκού Βιτάμ Culinesse, έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Στη συνέχεια, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ριζότο σε φόρμα, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τους φρέσκους σπόρους από το ρόδι.