Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο με καβουρδισμένο φιδέ, ξηρούς καρπούς και ρόδι

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Ριζότο με καβουρδισμένο φιδέ, ξηρούς καρπούς και ρόδι

Υλικά

  • 400 γραμμάρια άσπρο ρύζι μπασμάτι
  • 150 γραμμάρια φιδές (σπασμένος με τα χέρια)
  • 160 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 700 ml έτοιμος ζωμός κοτόπουλου (700 ml νερό και 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλο)
  • 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 ρόδι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος θερμαίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το σπασμένο φιδέ, έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλατοπίπερο και, κατόπιν, συμπληρώνουμε με το ρύζι, τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, έως ότου βράσει το ριζότο.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου με 1 κουταλιά του γλυκού Βιτάμ Culinesse, έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα.
  4. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ριζότο σε φόρμα, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τους φρέσκους σπόρους από το ρόδι.
  5. Το σερβίρουμε ζεστό.