Κέικ
Red velvet cupcakes
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 315 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Βρώσιμο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 ποτήρι γάλα
- 55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 210 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 125ml κρέμα γάλακτος
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε αρκετό Βιτάμ και αλευρώνουμε τη φόρμα για τα cupcakes ή χρησιμοποιούμε χάρτινα φορμάκια για cupcakes.
- Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα ελαφριά και αφράτη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Χτυπάμε τη βανίλια, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και τα χτυπάμε, μέχρι να αναμειχθούν.
- Μετράμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε, εναλλάξ, το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και το ξυνόλαγα/γιαούρτι στο μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα, πριν τα γαρνίρουμε.
- Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε το αλεύρι με το γάλα, και, στη συνέχεια, τα βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «δέσουν». Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
- Χτυπάμε το Βιτάμ, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα σιγά-σιγά (καλό είναι να γίνει πριν τα cupcakes, ώστε να προλάβει να κρυώσει). Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε όσο γάλα ή κρέμα κρέμα γάλακτος χρειάζεται, για να πάρει τη σωστή υφή. Διακοσμούμε τα cupcakes.

