Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Προφιτερόλ

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 hr 20 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 6
recipe image Προφιτερόλ

Υλικά

  • 250 ml νερό
  • 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 1 στικ βανίλια
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το Βιτάμ κλασικό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη για 3-4 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη χρησιμοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Δημιουργούμε μικρά σου με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 1 cm μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα γεμίσουμε.
  2. χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ το αυγό και τους κρόκους, για να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε 1/4 από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, την αναμειγνύουμε με 150 γραμμάρια χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
  3. Τοποθετούμε σε ένα μπεν μαρί όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε το προφιτερόλ, δημιουργώντας στρώσεις από σου, τα οποία γεμίζουμε με την κρέμα. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ετοιμάζουμε να σερβίρουμε. Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει σε μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια, όπου τοποθετούμε εναλλάξ την κρέμα με τα σου, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος