Λαχανικά
Πράσο ογκρατέν
Μερίδες 6

Ingredients
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κιλό πράσο
- 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
- 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι
- 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κρόκος αυγού
- 3 ποτήρια ζεστό γάλα
- 2 ποτήρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Execution
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τα πράσα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεουμε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
- Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

