use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Λαχανικά

Πράσο ογκρατέν

  • Μερίδες 6
recipe image Πράσο ογκρατέν
Ingredients
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
  • 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 2 ποτήρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Execution
  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
  2. Βάζουμε τα πράσα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεουμε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  3. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.