Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πράσο ογκρατέν

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Πράσο ογκρατέν

Υλικά

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
  • 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 2 ποτήρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
  2. Βάζουμε τα πράσα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεουμε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  3. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.