use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πίτσα

  • Μερίδες2
recipe image Πίτσα

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
  • 170 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιτάμ soft ή Βιτάμ light)
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 120 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα
  • 200 ml χυμός ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά
  • 1 πιπεριά

      Εκτέλεση

      Για την προετοιμασία της ζύμης
      1. Τοποθετούμε το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε, για να διαλυθούν, και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
      2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε 2 λεπτές βάσεις για πίτσα σε αλευρωμένο πάγκο. Μεταφέρουμε τις βάσεις σε δίσκο ψησίματος και τις αφήνουμε σε ζεστό σημείο.
      3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
      Για την προετοιμασία της σάλτσας
      1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την παρασκευή της σάλτσας σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
      2. Αλείφουμε με τη σάλτσα τις βάσεις της πίτσας, απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά και την πιπεριά, σε λεπτές φέτες. Ψήνουμε τις πίτσες στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά και απολαμβάνουμε!