Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πίτα σφολιάτα με τομάτες
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
200 γραμμάρια κομμένο ανθότυρο
2 αυγά
3 κουταλιές γάλα
200 ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
2 ξεφλουδισμένες, σφιχτές ντομάτες
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Aποξηραμένη ρίγανη
1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
200 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο, τη στρώνουμε απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Χτύυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε με το Βιτάμ (κρατάμε 1 κουταλιά για αργότερα), τη ρόκα και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άαπλώνουμε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και, από πάνω, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
Ρίχνουμε επάνω στην πίτα σφολιάτα με ντομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φυλάξαμε και ψήνουμε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.