use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Πίτα σφολιάτα με τομάτες

  • Μερίδες 10
recipe image Πίτα σφολιάτα με τομάτες
Ingredients
  • 200 γραμμάρια κομμένο ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 200 ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 2 ξεφλουδισμένες, σφιχτές ντομάτες
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Aποξηραμένη ρίγανη
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο, τη στρώνουμε απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Χτύυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  3. Πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε με το Βιτάμ (κρατάμε 1 κουταλιά για αργότερα), τη ρόκα και τα μανιτάρια.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άαπλώνουμε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και, από πάνω, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
  5. Ρίχνουμε επάνω στην πίτα σφολιάτα με ντομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φυλάξαμε και ψήνουμε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.