Πίτα
Πίτα σφολιάτα με τομάτες
Μερίδες 10

Ingredients
- 200 γραμμάρια κομμένο ανθότυρο
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές γάλα
- 200 ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 2 ξεφλουδισμένες, σφιχτές ντομάτες
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- Aποξηραμένη ρίγανη
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
- 200 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο, τη στρώνουμε απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
- Χτύυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε με το Βιτάμ (κρατάμε 1 κουταλιά για αργότερα), τη ρόκα και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άαπλώνουμε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και, από πάνω, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
- Ρίχνουμε επάνω στην πίτα σφολιάτα με ντομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φυλάξαμε και ψήνουμε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

