Πίτα
Πίτα με κοτόπουλο και ανανά
Μερίδες 10

Ingredients
- 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 75 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 1 μικρός ανανάς
- 200 γραμμάρια καπνιστό κοτόπουλο
- 300 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
- 200 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 μικρό αγγούρι
- 4 κλωνάρια σέλερι
- 1 ψητή κόκκινη πιπεριά (από κονσέρβα)
Execution
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το Βιτάμ Culinesse, ώσπου να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε ελαφρά, ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τον ανανά μέσα σε ένα βαθύ πιάτο (για να μην χαθεί ο χυμός του κατά την κοπή). Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια 3 εκατοστών και το καπνιστό κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκατοστών.
- Σε ένα στρογγυλό ταψί αναμειγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας και 150 ml νερό με το κοτόπουλο, το ωμό πλιγούρι και τα κομμάτια του ανανά. Φυλάμε το χυμό ανανά για την σαλάτα.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια, στην οποία έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι, σε ένα αρκετά μεγάλο κύκλο, ώστε να καλύψει το ταψί με την πίτα. Βρέχουμε τις άκρες του ταψιού με κρύο νερό. Τοποθετούμε τη ζύμη επάνω από το ταψί, για να σχηματιστεί ένα καπάκι, και πιέσζουμε τις άκρες σφιχτά γύρω από το ταψί. Χαράζουμε την πίτα στη μέση με ένα αιχμηρό μαχαίρι και, στη συνέχεια, την ψήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό φούρνο. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι. Ψιλοκόβεουμε το σέλερι. Κόβουμε την ψητή πιπεριά σε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χυμό ανανά με 4 κουταλιές υγρού από το βάζο της ψητής πιπεριάς. Προσθέτουμε το αγγούρι, το σέλερι και τις λωρίδες ψητής πιπεριάς και αναμειγνύουμε καλά.
- Κόβουμε την πίτα και τη μοιράζουμε σε 4 πιάτα. Σερβίρουμε με τη σαλάτα στο πλάι.

