use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα

  • Μερίδες10
recipe image Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα

Υλικά

Ingredients
  • 1 φύλλο φρέσκια σφολιάτα
  • 4 ποτήρια ανθότυρο  τριμμένο
  • 5 κομμάτια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι κασέρι τριμμένο
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά Βιτάμ κλασικό (λιωμένο, για το άλειμμα της φόρμας)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, τα αυγά (χτυπημένα), τη λιαστή ντομάτα, τη μοτσαρέλα, το αλάτι και το Bιτάμ, λιωμένο. Ανακατεύουμε τα υλικά και, κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
      2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
      3. Αλείφουμε μια φόρμα με Bιτάμ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά της.
      4. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του φύλλου και το χαράσουμε, ομοιόμορφα στις άκρες, με ένα ψαλίδι.
      5. Στρώνουμε, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το μείγμα του ανθότυρου επάνω από το φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το κασέρι.
      6. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.
      7. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, και, αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε την πίτα και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα, είτε ολόκληρη είτε κομμένη σε κομμάτια.