use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φασολάδα με χοιρινό

  • Μερίδες4
recipe image Φασολάδα με χοιρινό

Υλικά

Ingredients
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πρέζα αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 μπαστουνάκι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιλότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια φασολάκια χοντρά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες ή 1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα Pummaro
  • 3 ψιλοκομμένες, μακρόστενες γλυκές πιπεριές
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελησουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
      2. Την επομένη μέρα, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και, ύστερα, τα σουρώνουμε.
      3. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μαραίνουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερι και τις πιπεριές και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ και το χοιρινό, για να σοταριστούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
      4. Τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (καγιέν και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1 1/2 ώρα.